DUYURULAR
DÜŞ KÜTÜPHANELERİ PROJESİNİ DESTEKLİYORUZ

İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü olarak Mart 2010 yılında öğrencilerin üretim ve yönetim faaliyetleri hakkında teoride kazandıkları bilgileri pratiğe çevirmelerini sağlamak bunu gerçekleştirirken de ulusal ve uluslararası platformlarda Ticaret Üniversitesini en iyi şekilde temsil etmek amacıyla kurulduk. Alanında kurulan ilk öğrenci kulübü olan İTİCÜ UAK kısa sürede büyük başarılar elde ederek Türkiye'nin en aktif 10 kulübünden biri seçilmiştir.

Konseptlerimizden biri olan sosyal sorumluluk konseptimizde bundan 3 yıl önce geleceğin okuyan nesli için düşlerimizi gerçeğe çeviriyoruz dedik ve SOSYAL SORUMLULUK DEĞİL TOPLUMSAL ZORUNLULUK sloganıyla Düş Kütüphaneleri projesini başlattık. Bizlerin bu projedeki amacı ülkemizin dezavantajlı bölgelerindeki kütüphanesi olmayan ya da yetersiz olan okulları tespit edip buralara yeni kütüphaneler kurmak. Düş Kütüphaneleri projesi sıradan bir kitap toplama kampanyası değildir. Biz kitabından rafına, masasından sandalyesine, bilgisayarından yazılım programına kadar bir kütüphanenin bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz, hatta kütüphanelerin kurulumlarını öğrenciler olarak biz kendimiz yapıyoruz. Masraflarımızı sene içerisinde düzenlediğimiz Kahve Arası etkinliğine katılan konuşmacılarımızdan veya hayal ortağımız olarak adlandırdığımız çeşitli sponsorlarımızdan karşılıyoruz.

Bugüne kadar Mardin, Amasya ve Tekirdağ illerinde toplam 8 kütüphane kurduk. Bu kütüphanelere toplam 120 adet raf, 8 adet bilgisayar, 16 adet masa, 80 adet sandalye ve 10,000 adet kitap bağışında bulunduk. Projemize 4. yılında Diyarbakır ilinde TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kuruluyla birlikte devam ediyoruz. Diyarbakır'da Kulp Lisesi, Hani Lisesi ve Evliya Çelebi Ortaokulu'nda toplam 3 adet düş kütüphanesi kurmayı hedefliyoruz.

Bu yılki kütüphanelerimizde hayal ortağımız olmanızı istiyoruz.


 

Amacımız

Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Yaşamımızda toplumsal dayanışmanın çok önemli bir yeri olduğunu artık anlamamız gerekmektedir. Çünkü iyi yaşamamıza yardımcı olacak hareketlerden birisi dayanışmadır. 

Dünyada PAYLAŞMAK kadar insana mutluluk hissi yaşatacak başka bir duygu yoktur.
  

 

Dayanışma ve paylaşma ile insanlar, birlikte yaşamayı öğrenirler.

* Platformumuzun MADDİ beklentisi yoktur.
* Yardımlarımızda ve Sitemizde hiçbir şekilde MADDİ DESTEK beklenmemektedir.